Vreme za impuls žene

vreme-za-impuls-zene-2019-plakat

Поводом Међународног дана жена, у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици од 4. до 8. марта 2019. године одржаће се 2. Фестивал женског стваралаштва „Време за импулс жене“. Ове године фестивал ће трајати пет дана и биће одржано 12 програма у којима ће учествовати преко 50 жена које су барем део свог живота провеле стварајући на Косову и Метохији.
Улаз на све програме је бесплатан, а посетиоце фестивала сваког дана очекују бројне награде. За време трајања фестивала у „Акваријусу“ ће по сниженим ценама моћи да се купе уметничке слике које потписују женски аутори, као и глинени накит Милене Поповић.
Организатор фестивала је ПКЦ „Акваријус“ из Косовске Митровице, уредници су Миљана и Александар Дунђерин, водитељ програма Снежана Џоговић, а уредник фотографије Харис Личина. Музичку шпицу фестивала потписује Миљан Гвоздић (композиција „Импулс жене“).
Фестивал женског стваралаштва „Време за импулс жене“ покренуо је Приватни културни центар „Акваријус“ у Косовској Митровици 2018. године у намери да, без идеолошких предрасуда, представи уметност (књижевност, музику, позоришне комаде, филм и ликовна дела) женских аутора који су део свог живота провели стварајући на простору Косова и Метохије. Не желећи да буде део „пројекта“, овај Фестивал финансира се од изворних прихода организатора, економски покушава да буде самоодржив, те нема подршку ниједне домаће или иностране институције или организације. Предвиђено је да се фестивал „Време за импулс жене“ одржава сваке године, у првој недељи марти, а поводом Међународног дана жена.

Програм и сатница фестивала >>