Snežana Manasić: „Peti element“

snezana-manasic-peti-element-plakat

Изложба слика „Пети елемент“ ликовне уметнице из Панчева Снежане Манасић – због ванредне ситуације поводом пандемије корона вируса – презентује се у виртуелној галерији Приватног културног центра „Акваријус“ и портала „Алтернативна“, од 30. априла 2020. године од 19 часова.
Изложба „Пети елемент“ настала је у време карантина и у фокус ставља природу и њене елементе: воду, ваздух, земљу, ватру. У питању су интимни записи природних појава, а ауторка испитује како наведени елементи утичу на метаморфозу саме природе и на њене промене облика, боја, текстура, светла. Иза петог елемента крије се заправо уметниково промишљање, посматрање и емотивни набој. Снежана Манасић истражује у својим радовима на који начин саме природне појаве и четири елемента утичу на човека, на његово ментално и духовно буђење и трансформацију заједно са природом.

ПОСЕТИ ВИРТУЕЛНУ ГАЛЕРИЈУ >>

Снежана Манасић рођена је у Панчеву. Завршила је средњу дизајнерску школу и Академију за конзервацију и рестаурацију у Београду, а магистрирала културу и медије у Новом Саду. Имала је девет самосталних изложби у земљи и у региону и преко 60 колективних изложби у Србији, Хрватској, Македонији, Бугарској, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Великој Британији, Мађарској и Румунији. Учесник је на преко 40 ликовних колонија, излагала на Октобарским и Пролећним салонима, на бијеналу минијатуре. Аутор је и ментор дечије, луткарске колоније. Поред сликарства бави се и педагошким радом, сценографијом, костимографијом, Ланд артом, и перформасном. Живи и ради у Панчеву.

snezana-manasic-katalog

Прелистај електронски каталог (српски) >>      Shqip >>      English >>

Изложба је организована у оквиру пројекта ArtCult који је подржао УНМИК. Организатори изложбе су „Алтернативна“ и Приватни културни центар „Акваријус“ из Косовске Митровице.

Послушај шта су о изложби рекли:

snezana-manasic-foto-1          miljana-dundjerin-trag-1

Снежана Манасић >>                       Миљана Дунђерин >>

Ово је, иначе, четврта по реду изложба у оквиру циклуса ArtCult. Прва изложба (Весељ Салији. „Иза меланхолије“) одржана је у галерији ПКЦ „Акваријус“, док су следеће две („Дневник из карантина“ >> Александра Глибетића и „Сломљени снови“ >> Тонија Остојића) представљене у виртуелној галерији.
Циклус изложби има за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову и у региону.