Književni portret: Zoran Nedeljković

У среду 1. марта 2023. године у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ биће представљен књижевни портрет социолога и књижевника Зорана Недељковића. У програму, чији је почетак заказан за 19:30, поред аутора учествују и Новица Соврлић, Ивана Вановац и Александар Дунђерин, а специјална гошћа биће песникиња Невена Милосављевић.
Зоран Недељковић је рођен 1964. године у Приштини, а од 1999. живи у Краљеву. Предаје као социолог културе на Филозофском факултету у Косовској Митровици. Аутор је 14 збирки поезије за које је освојио бројне награде (Григорије Божовић, Симо Матавуљ, Видовданска благодарница). Аутор је филозофског дела „Лавиринт историје надчовека и последњег човека“, као и социолошко-културолошке монографије „Кључар осме капије Вавилона“.

У својој последњој до сада објављеној збирци песама „Лебдење“, по мишљењу рецензента Новице Соврлића, аутор, желећи да исприча своју причу, обраћа се себи као читаоцу, тражећи већ давно написане одговоре о роду и земљи, љубави и мржњи, чојству и издаји, косовском завету и вечном животу, музама, Христу, Господу. И на крају Човеку.